Pattaya, Thailand; peinzingen, overmijmeringen en prijsvraag.

Nu Kat er niet is moest ik helemaal zelfstandig op zoek naar een excursie want het thuisfront kan natuurlijk niet zonder wat foto's van de omgeving blijven zitten. De meest voor de hand liggende locaties hebben we inmiddels wel achter de rug, dus ik ben maar eens een beetje een het wilde weg gaan rondgoogelen. En zowaar, ik kwam nog iets tegen wat mij wel redelijk spectaculair lijkt. Althans, voor zover ik weet kun je in Nederland – off all places – een dergelijk uitstapje niet maken. Je kunt er wel (in ieder geval elk jaar) een paar uur voor in de rij staan, maar uiteindelijk mag je dan alleen kijken. Het ding gaat dan niet doen waar hij juist wel voor gemaakt is. Via mijn telefoon heb ik een reservering opgegeven, nu maar hopen dat er nog een plekje is, want het aantal plaatsen is behoorlijk beperkt tot enkele tientallen. Of het doorgaat weet ik dus nog niet zeker, maar u mag alvast raden wat het zou kunnen zijn.

Weertip: De atmosfeer is nogal drukkend vandaag.

Goede inzendingen worden beloond met een biertje naar keuze.

Gisteren voor de zoveelste keer een biertje gedronken bij het barretje iets voorbij de Pensri-Bar, de naam kan ik maar niet onthouden. Het aardige meisje uit december is er steeds maar niet, en verder is de keuze er vrij beperkt. Er zit weliswaar een kleine beauty tussen, maar die is mij te uitgekookt. Vrijwel altijd zit ze met speciaal door haar geselecteerde farangs een spelletje vier op een rij te spelen en lady drankjes los te peuteren, maar zodra het op bar-finen aankomt doet ze net alsof ze gek is, vraagt een idioot hoge prijs, of gaat zitten vozen met iemand die toch niet in haar is geinteresseerd. Zo begon ze mij van de week plotseling om de nek te vallen, terwijl ze mij gewoonlijk geen blik waardig keurt, toen een Arabische meneer een paar meisjes voor zijn baas kwam uitzoeken. Daar had ze beslist geen zin in. Pas na 24.00 uur maak je een kans om haar mee te nemen en de ervaring leert dat je dan nog op een Agassi of McEnroe moet lijken, anders kun je de hand beter aan jezelf slaan.
Het is wat frustrerend voor de andere dames, maar ruzie maken is lastig, ze wonen tenslotte allemaal op hetzelfde kamertje even buiten het centrum van Pattaya.
Terwijl deze andere dames blij zijn als ze uberhaupt gedurende de avond een klant vinden, wacht zij rustig het laatste uurtje af, en voor die tijd pakt ze ook nog eens de meeste lady-drinks en fooien. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld, ook in Pattaya niet.
In deze bar is verder doorgaans aanwezig een ventje van een jaar of drie, zoontje van een van de dames, vermoed ik. De meeste bargirls hebben wel een kind (en een vent die ze in de steek heeft gelaten), maar die zijn meestal toevertrouwd aan de zorg van oma, zulks bij gebrek aan gereguleerde gesubsidieerde frauduleuze kinderopvang, zoals de Nederlandse belastingbetaler en werkgever die maar al te goed kent.
Dit knaapje kan nog geen woord uitbrengen en hij uit zijn willetje dan ook voornamelijk met behulp van een soort gebarentaal, waarin hij uiterst bedreven is. Grosso modo bestaan zijn gebaren uit drie typen, te weten: gooien, schoppen en slaan. Indien hier niet vlot of adequaat genoeg op gereageerd wordt zet meneer het bovendien op een krijsen waar de kraaien geen brood van lusten, dus over het algemeen is het vrij effectief.
Hij mag nu zelf proberen te eten. Een bakje eten met een lepel wordt dan voor zijn snufferdje gezet en dan kan het feest beginnen. Meestal zit er binnen zijn gezichtsveld nog wel iemand te eten en zodra zijn oog daarop is gevallen krijgt hij kennelijk een aha-erlebnis en begint de eetbewegingen na te doen.
Het lepeltje in het bakje stoppen er zorgen dat er wat eetbaars in terecht komt lukt nog wel, maar de coordinatie tussen de bewegingen van het schouder- elleboog- en polsgewricht laten nog te wensen over.  Veelal is de lepel bijna leeg als deze zijn mond bereikt. Maar zo is hij in ieder geval een tijdje zoet.
Het knulletje moet ook wel eens een plasje doen en dat mag dan gewoon boven op de bar in een leeg bierflesje. Met name Japanners raken hiervan helemaal in extase en weten niet hoe snel ze hun telefoon in de camera-stand moeten zetten om vervolgens hun hele batterij op dit toch tamelijk genante tafereel leeg te schieten.

Tegen sluitingstijd 1 van de mindere Godinnen mee naar het hotel genomen. Alle keren dat ik er een biertje gedronken heb was ze altijd even lief en aardig geweest dus dat mag beloond worden.
Toen we om een uur of vijf gingen slapen vroeg ze nog hoe laat ze weg moest. Ik zei dat ze net zo lang mocht blijven slapen als ze wilde, als ik maar voor 13.00 kon ontbijten. Meisje helemaal gelukkig, hoefde ze niet met al haar collega's op het kamertje even buiten het centrum van Pattya haar roesje uit te slapen en kon ze douchen als ze daar zin in had, want de douche moeten ze natuurlijk ook met een aantal anderen delen en als je dan bijvoorbeeld met z'n zessen bent en iedereen is een half uur bezig, dan ben je toch al gauw weer drie uur verder. Een nachtje met een farang is voor sommigen dan ook een manier om weer eens lekker te slapen, tenzij hij de hele nacht alleen maar boom-boom wil, maar laten we eerlijk zijn, dat houdt toch geen mens twee of drie weken vol. Vandaar dat 1 van de eerste vragen altijd is: "Hoe lang ben je hier al?" šŸ™‚

Wordt het niet de hoogste tijd om een lekker hapje te gaan eten? Ja.

Voor degenen die nog aan het puzzelen zijn over de excursie een tweede tip: Als ze lang haar hebben is het geel.

Tenslotte nog een oprechte wens: Long Live the King!. Anders kondigen ze hier de nationale rouw af en worden we voor onbepaalde tijd drooggelegd. Eventuele Thailandgangers raad ik dan ook aan om voordat ze een reis boeken bij de Engelse bookmakers informeren of ze daar kunnen wedden dat de goede man net voor of in hun vakanieperiode overlijdt. Als je dan een periode van bijvoorbeeld een maand neemt waarbinnen hij doodgaat, en je kunt 1 tegen 33 wedden dat dat het geval is, krijg je voor een premie van EUR 66.- EUR 2000.- retour indien het gevreesde feit plaatsvindt, en kun je dus toch gaan, zonder dat het je geld kost, want veel meer zul je inclusief vlucht hier toch niet opmaken als de belangrijkste attracties aan u worden onttrokken.

 

2 gedachten over “Pattaya, Thailand; peinzingen, overmijmeringen en prijsvraag.

 1. Hoi Frans,
  Weer een boeiende weergave van jouw avonturen. Ik zou maar niet in het openbaar wedden op de ‘verlossing van de koning B.’.
  Voorwat het raadsel betreft kom ik niet verder dan een ‘totally unplugged vacation’ op een zeer rustig eiland, geelkleurig strand met een beeldschone langharige schaars, of helemaal niet, geklede Thaise.
  Het ‘ding’ waarover je spreekt zal wel een apparaat zijn die e.e.a. virtueel moet weergeven.
  Mochten de dames niet in beeld zijn zullen het waarschijnlijk apen zijn op een eiland met een paar rotsen waarvan de gasten per boot naar het eiland worden gebracht.
  Ik denk dat ik het betreffende biertje alvast maar neem.
  Gr. en in afwachting van de oplossing,
  Dik

 2. Hoi Frans,
  Niet te lang mijmeren en overpeinzen, of ben je toch op exursie gegaan?
  Benieuwd hoe de bierprijsvraag is gevallen.
  Gisteren alvast een voorschot genomen.
  Peins je nog erover iets langer te blijven in Thailand/Pattaya inzake Kat?
  Hier in Nederland is het al dagen een grauwe kelder, mist, koud, harde wind en veel regen.
  Ik heb het voorgevoel, dat als jij daar je koffer hebt gepakt dat het hier weer gaat vriezen. Mooier kan ik het niet maken. Warmer wel
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s