Padurain.

Ondanks de nare berichten de afgelopen dagen over het Zuiden van Thailand, hier nog geen druppel regen gehad.

Op naar de Natty Bar gisterenavond om de verjaardag van Oy een beetje mee te vieren. De ballonnen waren opgeblazen en opgehangen, er waren ter verhoging van de feestvreugde eenvoudige hapjes, bordjes met meloen en ananas en dergelijke, alsmede talrijke kippenpootjes. De drankvoorraad was uitgebreid met een aantal emmers die gevuld waren met een soort cola met ijs, aangelengd met een lokaal alcolholisch produkt om het drinkbaar te maken. Niet slecht. Van tijd tot tijd meldden zich wat kennissen c.q. zakelijke relaties van Oy en al snel reikten de haar omgehangen slingers van bankbiljetten tot op de grond. Natuurlijk geen geschikte avond om haar mee te nemen, dus voor de rest hebben we vanavond maar vrijgehouden, en gisteren een oude bekende in Soi 6 opgepikt. Eerst nog wat mee gedronken en toen maar richting hotel, waar we vrij snel zijn gaan slapen. Ik had er tenslotte al zo'n 36 uur opzitten zonder een bed gezien te hebben dat merk je toch wel. Om een uur of vijf vannacht werd ik even wakker en ik was zo ongeveer bevroren. Dom genoeg nog niet aan de thermostaat van de airco gedacht en die stond dus op de standaard 18 graden. Opgeschroefd naar 25 en toen ging het wel weer.

Mooi weertje vanochtend, voor de meest betrouwbare informatie beveel ik accuweather.com aan, die gaven een uurtje geleden door 31 graden met een gevoelstemperatuur van 38 en dat lijkt wel te kloppen. De zon is rond 12.20 uur door het zuiden gedraaid, met een snelheid van 1 graad per 34 seconden op een hoogte van 81 graden en 51 minuten. Zonlief staat dan ongeveer ter breedte van Phuket en het is nog geen 21 juni, dus als het goed is komt ze voorlopig elke dag nog iets hoger. Op de balustrade van het balkon kun je het spreekwoordelijke eitje bakken, hoewel dat toch niet is aan te raden, aangezien het bovenste deel van de balustrade is uitgevoerd als een ronde buis en het eitje dus een grote kans loopt om aan weerszijden naar beneden te druipen. Dan krijg je zo'n kliederboel en dat willen we niet hebben. Tenzij je juist gek bent op een klieder-eitje natuurlijk, maar dat is heel persoonlijk.

Het is betrekkelijk rustig qua toeristen, in ieder geval in het Noordelijk deel van Pattaya, op Walking Street ben ik nog niet geweest. Toch is het hotel wel redelijk bezet en draait de W2 bar er nog altijd zo'n 800 bonnetjes per dag door. Ook in het internet cafe hier zijn bijna alle computers bezet. Ik heb nog geen computer gevonden waar ik mijn SD kaartje even in kan steken om wat fotootjes te uploaden, maar eerlijk gezegd heb ik daar ook nog niet uitputtend naar gezocht. Dus wie weet.

Zometeen om 14.00 afgesproken met Jiab (aka Katja). Eens kijken of die het voor elkaar kan krijgen om de door mij gewenste excursie te organiseren. De hieraan verbonden prijsvraag voor de lezers staat nog open, zie hiervoor mijn blogje van 11 januari jl. In de blogjes daarna staan ook nog wat tips die u op weg kunnen helpen.

Bericht voor Joost: De juiste Toyota nog niet gespot, maar heeft ook nog geen Priiiteit (leuk scrabbelwoord) gehad.

 

2 gedachten over “Padurain.

 1. Hoi Frans,
  Pas de la plui. Vandaag de eerste warme en zonnige dag in Nederland en gelijk weer eens naar het strand vertrokken. We moeten een beetje met je in de pas blijven lopen. Anders wordt het een beetje vervelend hier Zo als ik lees heb je daar geen inburgeringscursus nodig en pak je de bekende draad weer op.
  Ik heb inmiddels de door jouw aangeboden prijsvraag maar opgegeven. Het bekende biertje is inmiddels al soldaat gemaakt.
  Maandag j.l. een beetje zitten sukkelen met de nieuwe software van de ook bij jouw bekende bank, maar inmiddels loopt alles weer op rolletjes. Vanavond even naar de westrijd Twente-PSV. Als voetballiefhebber lijkt me dat een interessante wedstrijd.
  Toch benieuwd of je nog een computer vindt waar je het bekende sd-kaartje in kan stoppen. Een paar plaatjes zeggen meestal meer dan enkele duizenden woorden.
  Lekker genieten daar.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s