De tijd stond even stil.

Het is nu vrijdag, het laatste bericht was van dinsdagmiddag, eens even kijken of we de boel nog op een rijtje hebben.
Dinsdagavond naar de Natty Bar (hoek 2nd Street/Soi 5) getogen. Daar was Oy natuurlijk aanwezig en tot mijn grote vreugde ook haar twee jaar jongere zusje, Joy, die er overigens wel wat jongerder uitziet. Daar wat mee gaan eten, paar drankjes in de W2 bar en niet zo heel erg veel geslapen.
Jiab kwam nog opgetogen langs in de W2 bar. Ze was toch weer ergens tegen een reclamefoldertje van de duikboot aangelopen en ze had via-via begrepen dat je bij het kantoortje bij de Bali Hai Pier nog wel kon boeken en dat wilde ze wel gaan proberen. Dus haar maar 4000 Baht meegegeven, op hoop van zegen. Woensdagochtend evenwel al een mailtje dat het kantoortje gesloten was en dat ze de activiteiten aan het verplaatsen zijn naar een eiland elders in Thailand, doch dat men tot nu tot niet opnieuw van start is gegaan.
Woensdag was verder een beetje een off-day. Niet veel fut en dus maar overeenkomstig gehandeld. Zelfs nog even naar het BVN-kanaal gekeken, maar dat stelde erg teleur. Uit een programma van rond de jaarwisseling kan ik mij nog herinneren dat Claudia de Breij in een interview wist te melden dat ze voor 2011 geen televisiactiviteiten in de planning had staan, maar de beeldbuis was nog niet opgewarmd of ik hoorde die akelige uitgebaggerde paardenkop (we houden het netjes) al weer ongevraagd door mijn hotelkamer kakelen. Wat een deceptie. Toen was ik wel aan een paar aspirientjes toe. Ook 's avonds heb ik het niet verder dan tot een blokje om gebracht.
Donderdag was Jiab precies op de afgesproken tijd, 10.00 uur, in de W2 bar. Ze verontschuldigde zich eerst nog duizend keer omdat het toch niet gelukt was de onderzeeer te boeken en om 1 minuut over tien had ik, ongevraagd, mijn 4000 Baht weer terug. Jiab had ook nog niet ontbeten dus we maakten de lange gang langs het ontbijtbuffet van het Lek-hotel alvorens om 10.45 te worden afgehaald door de taxi – weer die Maxima – die ons eerst naar Underwaterworld bracht. Dit zeg maar als surrogaat voor de vermaledijde onderzeeboot. Je wordt hier geacht je aan de looprichting van de pijltjes te houden, dus op elke hoek botsten er twee Russen tegen je aan. (Nee, wij liepen niet tegen de pijltjes in.) Mooie prijsdifferentiatie past men hier toe: Kaartje voor Thai: 130 Baht. Kaarje voor Falang: 450 Baht.
En dan moest toch eindelijk ook de Sanctuary of Truth er nog maar van komen. Een gigantisch houten heiligdom. Het is hier de bedoeling om tot het bewustzijn te komen dat we slechts stof in het heelal zijn, dat materiele zaken slechts tijdelijk van aard zijn, maar de waarheid en het goede onsterfelijk. Het verschil tussen uiterlijk materialistisch genot en innerlijk spiritueel geluk, zo legde Jiab uit. En stond gelukkig ook in het Engels op een bordje. Het gebouw maakt een wat oudere indruk, terwijl het toch pas in 1981 is neergezet. Merkwaardig dan ook dat het – vooral binnen – deels in de steigers staat en dat je ervan overtuigd raakt dat er met man en macht aan gewerkt wordt om te zorgen dat het niet in elkaar stort. Toch wel de moeite waard. Vanaf de parkeerplaats word je met een koetsje richting het gebouw gereden. (Als ik aan de rechterkant in wilde stappen, moest Jiab dat tegelijkertijd aan de linkerkant doen, om de kans op omkukelen denkbeeldig te laten blijven.) Vanaf daar via trapjes zo'n 25 meter naar beneden richting zee lopen, dan kun je het gebouw van buiten en van binnen bekijken. Er volgt dan nog een bezoekje aan de houtsnijderij. Als je de trapjes weer opgeklauterd bent moet je ook nog eens in dat koetsje klimmen en dat viel zowaar niet mee met de zon op 84 graden boven je hoofd, zodat Jiab ermee instemde dat we ons aan een heerlijk ijskoud biertje in de W2 bar gingen laven.
Jiab zou eigenlijk tot en met Song Kran in Pattaya blijven, maar er heeft zich aan het thuisfront onverwacht een probleem voorgedaan. Jiab heeft een oom, en dat is een Zwitser. Deze oom is momenteel voor zaken in Ho Chi Min en dat is vlak bij het plaatsje waar Jiab woont, Nong Sano, tegen de grens van Laos aan. En de oom van Jiab wil nu morgen even naar Nong Sano om het zusje van Jiab eens ernstig te onderhouden over die 300.000 Baht die hij sinds zijn vorige bezoek mist. Jiab mag daarbij dan als tolk optreden. Dus zij vertrekt straks om 18.00 uur voor een 14 uur durende busreis.
Gisterenavond een rondje Soi LK Metro gedaan en mij daar zowaar weer eens laten verleiden tot een Gogo-bar. De meeste van die Gogo-bars hebben, heel trendy, een Thema. Men denke bijvoorbeeld aan "The Office" of "The Classroom" . U kunt zich daar vast wel iets bij voorstellen. Meestal zijn dit soort fratsen aan mij niet besteed en ontsnappen ze aan mijn waarneming en ook gisteren had ik er in eerste instantie in het geheel niet op gelet. Het was een vrij kleine ruimte, ongeveer 10 x 4 meter, met een gebogen plafond. Het geheel deed bijna benauwend aan en aan de beide muren hingen 5 lampen in de vorm van een patrijspoort. De voordeur was voorzien van een groot draaiwiel dat als slot diende. Het zou toch niet waar zijn? Jawel hoor, deze tent heette "Submarine" en zo was ik ongemerkt toch nog in een duikboot verzeild geraakt. Na een half uurtje voelde ik mij klaar voor onder water maar de hier aanwezige dames kwamen niet zo enthousiast over zodat ik Soi Diana maar ben ingelopen en daar bij de Pussy Bar (Thema??) Nam oppikte, met wie het vrijdagochtend is geworden.
Klein probleempje vanochtend: Mijn horloge was op 02.05 uur stil blijven staan, zo ongeveer de tijd dat we naar bed gingen. Vermoedelijk batterijtje leeg. Niet getreurd, hier om de hoek zit een geautoriseerde Seiko-dealer dus daar maar even naar binnen gestapt en het probleem voorgelegd. De man liep met het horloge naar achter en was wel heel erg snel weer terug.
"New battery?", vroeg ik.
Nee hoor. Hij maakte duidelijk wat er aan de hand was. Het horloge stond niet op de stand 'tijd weergeven' maar 'tijd instellen', en dan loopt ie niet. Nam had tijdens het afdoen van mijn horloge kennelijk met haar tengeltjes aan het kroonwieltje gezeten, dat zich daardoor in de uitgetrokken positie bevond.
Een klein beetje dom voel je je dan wel. Het leuke is natuurlijk dat je niet wordt belazerd, want er hoefde uiteraard niets afgerekend te worden. Ik zou de proef wel eens op de som willen nemen en bij tien juweliers in Nederland met hetzelfde probleem naar binnen lopen en eens kijken wat ze doen.
Maar ja, TIT. (This is Thailand)

 

2 gedachten over “De tijd stond even stil.

 1. Hoi Frans,
  je bent in iedergeval niet bevreesd om onder water te gaan. Waarschijnlijk het resultaat van eerder genomen zwemlessen. Maar alle gekheid op een stokje, het is toch wel prettig door het toedoen van goed gezelschap, dat je regelmatig in de goedkopere prijsklassen valt. Leuk de service te beleven van de Seiko-dealer. Deze onderscheidt zich zeker t.o. de Nederlandse Seiko-dealers. Een uurtje geleden vernam ik dat in Alphen a.d. Rijn een sportieve jongeman van circa 25 jaar in een winkelcentrum aldaar dapper heeft zitten te zwaaien met een mitrailleur. Resultaat: direct 6 doden en veel gewonden. Dan maar lekker achterover daar met een interessant gezelschap en een koude singha.
  Vanmorgen even met mooi weer naar het strand geweest, morgen dito en uiteraard naar Ajax. Ik denk dat R.vd Boog al met 1 been buiten zijn directiekamer staat, maar wordt vervolgd.
  Maandag wordt de 1e les verstuurd naar het bekende instituut en zal je via de mail wel bericht krijgen.
  Nog maar lekker even genieten daar.
  Gr. Dik

 2. Hoi Frans,
  Wees maar blij dat je daar zit! Heb 1 goed bericht en 2 slechte….
  Het goede bericht is dat ik mijn verjaardag ook weer heb overleefd na gepaste dronkenschap.
  Het slechte:
  De minister heeft toegezegd dat er in 2025 in elke trein een toilet zit (even ophouden dus)
  Tevens is het niet te verkrijgen van tasjes in een supermarkt in Alphen aan de Rijn wel erg uit de hand gelopen (7 doden)…..
  Groet, Gerard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s