Commentaar op de update van web-log d.d. 04-10-2011

HIERONDER GEEFT FRANSAMSTERDAM IN HOOFDLETTERS ZIJN REACTIE OP DE UPDATE VAN WEB-LOG.NL NA BIJNA ZES WEKEN ZINLOOS MIGREREN.

Beste Weblogger,

De dagen blijven doortikken en nog zijn wij niet klaar met deze migratie. (DIT IS GEEN NIEUWS DENK IK, DUS PAST NIET IN EEN UPDATE)  Op dit moment wordt er gewerkt aan het bijwerken van de database. (DE DATABASE DIE VORIGE WEEK IK ÉÉN DAG AANGEPAST ZOU WORDEN EN WAARNA ALLES EN IEDEREEN WEER ONLINE ZOU ZIJN. ) Dit gaat vele malen langzamer dan verwacht. (DAT HAD IK IN MIJN TWEETS AL VOORSPELD)

Hieronder antwoord op vragen die ons veel gesteld worden:(WEL ZONDE VAN DE TIJD OM ZE ALLEMAAL VIA EEN TICKET TE LATEN STELLEN EN BEANTWOORDEN)

Q: Hoe lang gaat het nog duren voordat ik weer probleemloos kan loggen?

A: We zouden zeer graag een definitieve datum willen geven, maar zijn daar om de volgende redenen niet toe in staat: (WE HEBBEN GEEN IDEE)

a)      De zaken die wij tegenkomen en moeten oplossen zijn zeer verschillend en niet gemakkelijk. Het doorvoeren van wijzigingen kost daarbij vanwege het grote aantal weblogs tijd. (HET IS NOG STEEDS ÉÉN GROTE PUINHOOP EN HET IS NOG GEEN 2014)

b)      We hebben eerder strakke verwachtingen afgegeven en geen enkele daarvan gehaald. Zolang er geen zekerheid is qua eindtijd/datum zullen wij deze niet vermelden. Wij doen alles binnen dat binnen ons vermogen ligt. (WE LULLEN MAAR WAT IN DE RUIMTE EN DAAR KUNNEN WE NIET EEUWIG MEE DOORGAAN).

 

Q: Waarom zijn alle weblogs online maar die van mij nog niet?

A: Wij hebben de weblogs die online staan nodig om de techniek goed werkend te krijgen. Waarom? Doordat Typepad niet wilde meewerken (TYPEPAD HEEFT VANAF VORIG JAAR OKTOBER AANGEGEVEN DAT ZE ER PER MEI/JUNI 2011 MEE ZOUDEN STOPPEN EN ZIJN OP VERZOEK VAN WEBLOG NOG TOT BIJNA SEPTEMBER IN DE LUCHT GEBLEVEN)  aan een gefaseerde migratie (GEFASEERD? HAD TOCH WEL IN 10 MAANDEN GEKUND?)  konden wij niet gaandeweg het gedrag van onze servers monitoren en stapsgewijs bijsturen (BLABLAKUTGELUL) . Nu hebben wij dat moeten doen met het live zetten van zoveel mogelijk weblogs en het steeds monitoren en bijsturen (vandaar 503 errors en andere foutmeldingen).

 

Q: Maar mijn weblog is een witte pagina, waarom sta ik niet online? Ben ik alles kwijt?

A: Nee. Je bent je weblog niet kwijt. (MAAR JE HEBT HEM OOK NIET EN JE KAN HEM OOK NIET VINDEN EN WE KUNNEN HEM WEL GEVEN MAAR DAT VERDOMMEN WE) De problemen die nu nog spelen ( EEN  DUIZENDTAL) , en gaandeweg (NIET) opgelost worden, zorgen voor dat blanco scherm. Alle tickets met dit probleem zijn gegroepeerd in de Helpdesk en wij laten je het direct weten als dit is opgelost. (JA, ALS HET OPGELOST IS ZIEN WE DAT ZELF WEL, DOMBOOS, DAT ZIEN WE EERDER DAN DAT JULLIE EMAIL POSTDUIF WERKT)

 

Q: Waarom heb ik nog steeds geen mail ontvangen?

A: Deze is nog niet verzonden. ( ER ZIJN ER AL EEN ONBEKEND AANTAL VERZONDEN, ZE HEBBEN GEEN IDEE)  Wij hebben de verzending opnieuw  (DUS ALLES VANAF HET BEGIN WEER OPNIEUW, EN DE VORIGE KEER WAREN ZE NA TWEE WEKEN NOG NIET KLAAR)  aangezet. Heb je de e-mail wel al gehad en kun je al inloggen? Negeer deze dan. (KUN JE RUSTIG DOEN, HET WERKT TOCH NIET.)

 

Q: Als ik mijn gegevens heb en ik log in blijk ik geen rechten te hebben, wat is dat?

A: Alle weblogs zijn een onderdeel van www.weblog.nl. Bij het inloggen denkt het systeem dat je niet op je eigen maar op het weblog van www.weblog probeert in te loggen. Hier heb je inderdaad geen rechten voor. Hiervoor zullen wij een andere routing moeten instellen. (DOE DAT DAN. POETSEN, NIET LULLEN)

Op het scherm (HET BLANCO SCHERM?) dat je dan te zien krijgt staat ook een link (onderin links) naar je eigen dashboard. Als je hierop klikt kom je daar terecht.

 

Q: Waar blijven de statistieken? 

A: Statistieken worden toegevoegd als het systeem stabiel is en alle weblogs live zijn. De oude statistieken zullen later worden bijgeplaatst in een apart overzicht.  (LEKKER BELANGRIJK, IS VAN LATER KOEK)

 

Q: Ik heb al meerdere tickets aangemaakt en krijg maar geen antwoord!

A: Controleer de spam/ongewenst map van je e-mailadres. Wij beantwoorden ieder ticket. Soms hebben wij niet het antwoord waar je op hoopt, maar wij beantwoorden deze met het beste antwoord dat wij hebben. Alle problemen zijn gegroepeerd en wij antwoorden al deze tickets als een probleem is opgelost. (ALLE BERICHTEN DIE OP EEN PROBLEEM BETREKKING HEBBEN DAT NOG BESTAAT WORDEN NIET BEANTWOORD)

 

Q: Jullie hebben alle export bestanden. Kunnen jullie mijn exportbestand opsturen?

A: Nee, dat doen wij nu niet. Deze bestanden zijn in de eerste plaats niet correct en compleet (afbeeldingen ontbreken volledig). Daarnaast kost het veel tijd deze op basis van het blogID (serie cijfers) op te zoeken. Deze tijd hebben wij hard nodig.

Wachten levert je een exportbestand inclusief al je afbeeldingen en exclusief een groot aantal codefouten dat wij eruit gehaald hebben.

(WIJ VERDOMMEN HET TEN ENEN MALE OM WEBLOGGERS AAN HUN ARCHIEF TE HELPEN. WIJ ZIJN TE BESODEMIETERD OM IN EEN BESTAND EEN TEKENREEKS OP TE ZOEKEN. JE KUNT WACHTEN TOT JE DOODVALT)

 

Q: Zo lang offline! Hoe gaat Weblog.nl dat compenseren?

A: Wij hebben meerdere ideeën voor compensatie en zullen bekend maken wat wij gaan doen als dit geregeld is. Denk hierbij aan compensatie die bijdraagt aan je weblog. Heb jij suggesties? Plaats deze hier.

HEB JE NOG WORSTJES, HOUD ZE JE MEDELOGGERS VOOR OM ZE OM DE TUIN EN DE HETE BRIJ TE LEIDEN.

Tot slot

De migratie en hoe deze verloopt is niet zoals wij gepland en voorbereid hadden. Wij kunnen nu niets anders doen dan hard werken om iets goeds neer te zetten en onze excuses aanbieden.  Deze fase is erg zwaar voor ons allemaal en wij kijken uit naar het moment dat dit achter de rug is.

WIJ ZIJN ZIELIG EN JULLIE HEBBEN AL  JOUW ZORGEN UIT HANDEN GEGEVEN AAN EEN STABIEL EN BETROUWBAAR SOCIAL NETWORK.

Met vriendelijke groet,

GOD BETERE HET

Coen

5 gedachten over “Commentaar op de update van web-log d.d. 04-10-2011

 1. Het is geen kunst om anderen af te zeiken. Inderdaad is die migratie niet goed gegaan en volledig uit de hand gelopen. Ik blijf er van overtuigd dat er een een aantal mensen van web-log dag en nacht in de weer zijn geweest om het toch nog voor elkaar te krijgen. Tot nu toe is dat helaas mislukt. Denk nu niet dat je hier het walhalla der weblogs hebt gevonden. Ook wordpress heeft zo zijn beperkingen.

 2. Jan zal wel bij Sanoma werken keurig verwoord Frans en ik heb flink gelachen om jouw humor.

  Een ding miste ik aan de update altijd aan het einde 17 ezels vonden deze informatie nuttig ik niet en je kan ook niet reageren want op bijde hante klanten zitten wij niet te wachten.

  En Jan de partner heeft een uitgeholde wordpress er in gezet zodat de kassa dadelijk an rinkelen hen 200 wordpresssite’s betaald lopen dus lul niet zo dom.

 3. Ik begrijp je frustratie en heb er zelf ook last van met diverse weblogs. Die van mezelf had ik al geexporteerd, omdat ik voorzag dat het meer dan 14 dagen zou duren met een grote kans op langere problemen. Daarbij heb ik veel dingen gedaan die WordPress niet wil ondersteunen. Hier niet en ook niet in de versie die Weblog.nl gaat geven. Het CSS-abootje gaat me daarbij niet helpen. Eerlijk gezegd weet ik nog niet wat ik daar mee aanmoet. De enige oplossing lijkt wordpress op een eigen domein. Dan is er veel meer mogelijk.

  Ik weet ook van je vorige problemen toen web-log naar Typepad overging en jij veel lezers kwijtraakte.

  Maar om familie er bij te betrekken vind ik onzin en schaar ik niet onder humor of satire. Dat het fout loopt komt door mensen die elkaar niet snappen en/of er geen geld voor over hebben om elkaar te snappen. Dwz als weblog.nl wat meer geld richting Typepad/SAY had geschoven, dan waren die servers blijven draaien totdat de migratie gereed was. Met draaiende servers is nu eenmaal een stuk eenvoudiger te verhuizen en dat had uiteindelijk weblog.nl een berg kosten bespaard.

  Die kosten zijn er door weglopende bloggers en dus weglopende adverteerders. Ik moet dan ook nog zien of weblog.nl dit debacle gaat overleven. Schat nu voor 70% van niet.

  Verder wil ik je er op wijzen dat bij uitwijkpost.wordpress.com een overzicht staat met (tijdelijk?) uitgeweken webminloggers. Zet deze er anders ook bij, maar blog dan ook over wat anders. Dit verhaal is tot de bodem uitgemolken door een blogger of 100.

  Verder begin je wat op hemaworstje te lijken en daar doe je jezelf geen plezier mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s