Slagvaardig beleid en een waarschuwing. Tuut tuut!!!

De regering waakt over onze belangen en het is dringend noodzakelijk dat er nu op het gebied van de voortwoekerende financiele crisis en de invallende economische crisis eens daadkrachtig wordt opgetreden. Zeker nu het drie weken durende Kerstreces, wat natuurlijk geen vakantie is, alweer in het verschiet ligt.

Maar niets van dit alles. De hoofdpunten uit het nieuws van vandaag:

-De coalitie heeft een conflict over de publieke omroep ‘opgelost’, door te bepalen dat nieuwkomers niet eerder dan in 2014 worden gedwarsboomd bij het verkrijgen van het benodigde aantal leden door het beperken van de mogelijkheid om met cadeautjes te strooien. Het verhogen van het minimale lidmaatschapsgeld, alsmede de beslissing aan welke omroepen een bedrag van EUR 10 miljoen wordt weggeven, schuift men vooruit naar 2014. Kijk, dat zijn nou nog eens ingrepen waar het land van opveert in internationaal barre tijden.

-Verkeersboetes gaan omhoog. Zo wordt het bedrag dat u verschuldigd bent na onnodig toeteren verhoogd van EUR 180.- naar EUR 350.-. Agenten menen meer gezag te hebben dan de wetgever, dus die dreigen nu met het weigeren om dergelijke boetes uit te gaan schrijven. De regering lijkt nu in gesprek te willen gaan met de politievakbonden. We zijn dus bijna zo ver dat de vakbonden in dit land de hoogte van de boetes bepalen.  Overigens is EUR 350.- voor een druk op de claxon die je achteraf niet kunt goedpraten omdat je onvoldoende bewijs hebt dat er zich in jouw ogen wel degelijk een dreigend gevaar voordeed natuurlijk volkomen geschift, maar dat is niet nieuw in de plannen van de regering.

Tenslotte nog een algemeen advies: Toeter nooit! Mij staat nog een rechtszaak bij waarbij de bestuurder van een auto zich onder meer verweerde met de tekst: “Ik toeterde nog”. Nadat was vastgesteld dat er geen remsporen waren (ABS bestond nog niet), concludeerde de rechter dat de automobilist op het moment dat hij het gevaar had opgemerkt weliswaar mocht toeteren, maar in ieder geval (ook) het uiterste had moeten doen om erger te voorkomen, dus had moeten remmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s