Winter in Pattaya

Het is veel te lekker weer om in het Internetcafe te zitten. Eigenlijk hoor je de mensen hier vooral klagen dat het zo koud is, en dat is het ook. Overdag stijgt de temperatuur heel even tot een graad of 30, maar ’s nachts koelt het gevoelig af tot waarden die wel de 15 graden kunnen bereiken, wat redelijk ongekend is in deze contreien. Dagelijks is er wel een bericht op het nieuws dat er ergens weer iemand van de kou is overleden. Persoonlijk heb ik het tot nu toe wel aardig overleefd en het is gewoon heerlijk. Als het ’s avonds wat frisjes dreigt te worden kruipen de dames gewoon wat dichter tegen je aan en klaar is Kees.

Vlak voordat ik vertrok ben ik nog even met de bus van Baarn naar Soest vice versa geweest. Dat was een fraaie onderneming. Om te beginnen kijk je dan eens bij de halte op de vertrekstaat om te zien hoe laat de bus gaat. Na enig puzzelen bleek dit een zinloze bezigheid aangezien de dienstregeling pas inging op 11 december, en het was 9 december. Dus dan maar gewoon wachten op lijn 72. Nou, die kwam dus niet. Wel een 73, en later een 21. Aangezien er hier normaal gesproken geen 21 rijdt maar eens bij de chauffeuse geinformeerd of zij inderdaad de 21 was. Nee, hoor, dat klopte niet, zij was de 72. Gevraagd om een kaartje naar Soest, maar dat bleek niet mogelijk, dat moest ik maar in een andere bus kopen.  Vervolgens overstappen in Soest-Noord op lijn 70. Deze chauffeur wilde mij geen kaartje van 4.- verkopen, want volgens hem was ik dan duurder uit dan met een kaartje van 2.50. Maar aangezien je met een kaartje van 2.50 maar drie kwartier mag reizen, zou ik dan op de terugweg weer een kaartje van 2.50 moeten kopen, wat de totale kosten op 5.- zou brengen. Aangezien ik ook nog enigszins op tijd wilde komen, heb ik de discussie maar niet voortgezet en een kaartje van 2.50 gekocht. Hoewel het nog geen half tien was, stond het tijdstempel al op kwart over tien, zodat ik uiteindelijk met hetzelfde kaartje oook nog terug kon, maar dat kun je niet zien aankomen natuurlijk. Op de terugweg uit Soest hing bij de bushalte natuurlijk ook een vertrekstaat die nog niet geldig was, maar daar heeft men de bushalte inmiddels uitgerust met een high-tech paal die op een electronisch display aangeeft hoe lang het nog duurt  voordat er weer een bus komt. Dit wekt de indruk dat het GPS-gestuurd is, maar dat is de schone schijn die bedriegt. Je hebt er niet veel aan, in mijn geval kwam de bus toen het eigenlijk nog 4 minuten zou duren, dus er is een gerede kans dat je aan komt lopen terwijl de paal aangeeft dat het nog 3 minuten duurt, terwijl de bus toch al is vertrokken. Zonde van het geld, dit soort schijninformatie. In Soest-Noord was het weer overstappen geblazen. Deze keer bleek ik, na enig navragen, het busje te moeten hebben met  ‘999 geen dienst’ achter de voorruit.  Verder ging dit redelijk voorspoedig, zij het dat de chauffeuse de afgesloten van Heutszlaan opreed, zodat we uiteindelijk moesten keren en via een andere route terug naar het station Baarn zijn gereden.

De reis van Schiphol naar Pattaya is vergeleken met zo’n onderneming een peulenschil, je laat je paspoort zien, krijgt een instapkaart, volgt de bordjes F07, stapt in, stapt na een tijdje weer uit, roept een keer “Pattaya” bij de public taxis en je bent er. Buitengewoon vriendelijke taxichauffeur, hij had mij al even op de rookplek zien zitten, en liet meteen weten dat roken in de auto geen bezwaar was. Halverwege informeerde hij nog of er enige behoefte bestond om eventueel even bij een 7-11 te stoppen voor een versnapering, maar ik vond het wel mooi genoeg zo.

China Airlines is weer goed bevallen, er valt over de hele vlucht eigenlijk niets te vertellen, en dat zie ik altijd maar als een pluspunt. Wat wel opviel was het eten, een heerlijke combinatie van kip met aardappelpure een diverse groenten, met een pastasalade en een chocoladetaartje en stukjes appel en ananas als dessert. Bij de KLM ben ik wel eens minder enthousiast geweest.

Tot maandag kan ik in het Dynasty Inn hotel blijven, daarna zit het helemaal vol en zal ik wat anders gevonden moeten hebben. Morgen maar eens op zoek gaan. De prijs van het Dynasty Inn en trouwens nu 1480.- Baht per nacht, wat toch al vrij prijzig is vind ik, zo’n EUR 36.-.  Ik denk dat ik mijn geluk maar eens ga beproeven in een eenvoudig kamertje boven een barretje, want de prijzen zijn nu overal op high-season gebaseerd en discounts en promotions zitten er niet in.

Een gedachte over “Winter in Pattaya

 1. Hoi,

  Vanzelfsprekend ga je de tuk-tuk daar zeker waarderen in vergelijk met de busavonturen Baarn-Soest.
  Wellicht is het niet eens zo ongunstig om een andere leefruimte te zoeken, dit op zich is al een avontuur. Ook kunnen vrouwelijke bekenden je nog een goede
  tip geven.
  Tot het volgende keer.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s