Incident. (Pattaya, 23 december 2011)

De drukte-index is de afgelopen dagen gestegen en bedraagt momenteel 10.2. Het Apex Hotel voorziet ruim in al mijn behoeften. De verschillen met het Dynasty Inn zijn eigenlijk marginaal, en dat voor minder dan de helft van de prijs. Het ontbijt en diner zijn op dezelfde leest geschoeid als in het Lek Hotel, vrijwel identiek, zodat ik eenzelfde eigenaar vermoed. Voor het avondeten maak ik er geen gebruik van, meestal stuur ik ’s avonds 1 van de meisjes van de Wonderful 2 bar met 100 Bath naar een eetstalletje en daar zitten we dan, met nog wat hongerig personeel, van te smikkelen. Wanneer 1 van de dames dan weer trek krijgt, en dat duurt meestal niet lang, laat men een volgende gang aanrukken waar ik dan weer in mag meedelen. Sommige dingen zijn echt veel te heet, maar over het algemeen hoef je op deze manier bepaald niet bang te zijn dat je iets tekort komt. En zo heb ik gisteren dan voor het eerst in mijn leven  inktvis gegeten die ik zowaar lekker vond. Niet van dat taaie, maar bijna krokant van buiten en zacht smeltend van binnen. Daar staat dan een bakje saus bij. De dames dompelen een stukje inktvis daar geheel in onder om het vervolgens in de mond te steken. Daar hoef ik niet aan te beginnen. Ik steek eerst het stukje inktvis naturel in mijn mond, dan doop ik het puntje van het prikkertje voorzichtig een klein stukje in de saus en die minuscule hoeveelheid is voldoende om het de volgende keer weer net zo omzichtig aan te pakken.

Gisteren werd het doorgaans rustig toeven in de W2 bar wreed verstoord door een incident. Plotseling was er een oorverdovend kabaal. Alsof er tien vrachtwagens tegelijk in een shredder belandden. Het duurde te lang voor een aanrijding en te kort voor het instorten van een gebouw. Even plotseling hield het weer op en iedereen rende de straat op om te kijken wat er gebeurd was. Er was niets te zien, maar halverwege de straat vormde zich toch een concentratie van belangstellenden, dus toog ik ook maar die kant uit. De meeste ogen waren gericht op de elektriciteitsdraden die op een paar meter hoogte langs de weg hangen en er bleek zich kortsluiting te hebben voorgedaan. Op de grond lagen twee piepkleine musjes die het ongeluk wonderbaarlijk genoeg overleefd hadden. Ze waren wel vleugellam en werden snel door personeel van het naastgelegen restaurant ter observatie opgenomen.  Een paar meter verder lag iets dat het meest leek op een verwrongen elektriciteitskabel van zo’n anderhalve meter lang, doch nadere bestudering leerde dat hier toch beslist een kop en een staart aan zat, zodat deze slang – inderdaad – als boosdoener kon worden geidentificeerd. Gevaar dreigde er niet meer, het dier was al voorgekookt en deels opengebarsten, dus hij kon zo de barbecue op. Einde slang, einde incident.

Op de Nederlandstalige TV zender BVN, van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep, werd al dagenlang aangekondigd dat de lancering van Andre Kuipers op woensdag om 14.16 uur Nederlandse tijd live zou worden uitgezonden.  Dat is 20.16 uur Thaise tijd, dus tegen acht uur besloot ik maar even te gaan kijken. Een voorbeschouwing was er kennelijk niet, ik viel met mijn neus in een Vlaamse soap. Maar ook naarmate het tijdstip van de lancering dichterbij kwam, wees niets erop dat de soap plotseling zou eindigen.  Volgens de NOS Teletekst was de uitzending gepland op woensdag om 01.35 en om 13.35. Vreemd, want om 01.35 zou het nog ruim twaalf uur duren. 13.35 was logischer, maar de ‘actuele’ tijd op de Teletekst gaf 09.08 uur aan en voor die tijd stond gepland: Juist, een Vlaamse soap. Kortom, weer een miskleun van de eerste orde van deze van belastinggeld levende zender. Snel overgeschakeld naar de BBC waar het aftellen en de lancering vanzelfsprekend feilloost in beeld werden gebracht.

Zo’n tien minuten later besloot men in half Pattaya het licht uit te doen, zodat we de raket extra goed over konden zien komen. Heel attent. De gangen en de lobby van het hotel zagen eruit als een groot levend schilderij van plaatjes en foto’s, door alle GSM’s die als zaklamp werden gebruikt. Deze stroomstoring was binnen een kwartiertje verholpen.

Vanochten voor het eerst twee mensen Nederlands horen spreken, bij de ingang van de ontbijtruimte van het hotel.
Mannenstem: “We kunnen ook wat gaan eten bij dat tentje waar we gisteren hebben staan kijken.”
Vrouwenstem: “Ja, maar dan moet ik mijn portemonnee halen.”
Nou, Hollandser kan het al haast niet….

2 gedachten over “Incident. (Pattaya, 23 december 2011)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s