Overstromingen 2012

Nederland zal qua overstromingen in 2012 niet op de kaart ontbreken en we beginnen dit jaar in Groningen en Friesland. Dat is economisch gezien ongeveer het buitengebied van Nederland, dus er wordt niet veel aandacht aan besteed, men spreekt erover dat er een zandzakvulmachine in werking is gezet en dat er wat verloven zijn ingetrokken van mensen die vooral op moeten letten.
Maar dat opletten helpt natuurlijk niet en men zal te laat zijn, het enige nog werkende stoomgemaal ter wereld zal onvoldoende capaciteit blijken te hebben, de provincies zullen overstromen en er zullen evaluatiecommissies worden ingesteld die zullen concluderen dat de communicatie is tekort geschoten en dat het over tweehonderd jaar beslist beter moet gaan.
Het KNMI zal zich aan elke aansprakelijkheid onttrekken, zij gaan over het weer, niet over de waterstanden, RWS, Rijkswaterstaat zal melden dat men op zo’n uitzonderlijke waterstand niet voorbereid was, de CDK’s (Commissarissen der Koningin) zijn nog nauwelijks bekomen van de nieuwjaarsborrel en de Waterschappen zullen laten weten dat zij al jaren om meer geld gevraagd hebben.
En aan het eind van het jaar zien we al die reddeloosheid weer talloze keren terug in de jaaroverzichten. Wat een radeloos land.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s