Enkele opmerkelijke veranderingen in Pattaya.

Is het nu zo’n kommer en kwel om van A naar B op deze aardkloot te reizen?
Nee, geenszins. Er heeft zich de afgelopen eeuw een ware revolutie voorgedaan, waar miljarden reizigers per jaar de vruchten van plukken.
Van deur naar deur van Baarn naar Pattaya binnen 16 uur en zonder zwaarwegende inspanningen of gevaren. Het blijft in mijn ogen een wonder. Zonder een trap op te hoeven klauteren of met een koffer te sjouwen. Op tijd en voorts al dan niet op verzoek voorzien van heerlijke drankjes en warme maaltijden (de KLM scoort wat dat betreft hoog bij mij). Op Suvarnabhumi waar 51 miljoen passagiers per jaar reizen, was GEEN rij bij de immigratie. Een van de meisjes achter een balie zat gewoon te wachten op de volgende, alle onrustbarende berichten op het internet de laatste tijd ten spijt.
En dan word je na een inspanning van niks ondergedompeld in een totaal andere wereld, met een onvergelijkbaar klimaat, waar meisjes je stukjes van vruchten voeren die ongekende smaaksensaties opleveren zodat de tranen in je ogen kunnen springen. Waar je een deken van rust om je heen voelt, ook al moet je drie minuten wachten voordat je de straat kunt oversteken. Ook al zou je hier maar een paar dagen kunnen blijven, je komt als een ander mens terug.
Om het afschuwelijke cliche dan – bij hoge uitzondering – toch maar eens te bezigen: ” Een echte aanrader “, maar dat had u vast al begrepen.

In de directe omgeving van het hotel hebben zich sinds de vorige keer een paar veranderingen voltrokken.
Boven de McDonald’s, aan de overkant van Second Road, is op de eerste verdieping een “Japanese Buffet” geopend.
Maar wat daar nou vroeger zat, en of die verdieping uberhaupt wel bestond, ik zou het echt niet weten. In ieder geval een mooie locatie om eens lekker te gaan Japanneren.
Voorts is tussen de fotowinkel op de hoek en het hotel, waar nog een stukje blinde muur was, een tattoo-shop gekomen. Niet dat men de blinde muur heeft gewijzigd, nee, er is tegen de muur aan, op de stoep dus, een constructie geplaatst van aluminium en glas, van zo’n 5 x 1 meter en dat is het. De iets boven het straatniveau gelegen stoep is hierdoor geheel geblokkeerd – met name lastig wanneer de straten weer eens blank staan – en bovendien heeft het zo’n 2 a 3 eetstalletjes hun plekje gekost. Over het algemeen ben ik er niet zo’n voorstander van om overal regeltjes voor op te stellen en alles vergunningsafhankelijk te maken, maar zolang er nog mensen zijn die dit soort plannen ontwikkelen en uitvoeren is het wellicht toch maar beter.
Het meisje van de wasserij zal ik moeten missen.  De laundry is opgedoekt en de ruimte wordt nu door de eigenaar (het winkeltje maakt deel uit van het pand waarin de Wonderful 2 Bar is gevestigd), gebruikt voor de opslag van wat overbodige goederen. Waarom de activiteiten zijn gestaakt weet niemand/wil niemand zeggen. Het was toch wel een aardige business. Als ze nu, heel voorzichtig geschat, 20 wasjes per dag had a gemiddeld 150 Baht, 7 dagen per week, kom je toch op een omzet van EURO 2250.- per maand. Haal daar dan 250.- af voor huur en elektra en waspoeder, en 250.- voor (7%) BTW, afschrijving apparatuur en overige kosten, dan houd je toch EUR 1750.- per maand over.
Misschien is ze  slim geweest en heeft ze 5 jaar lang – zoals zoveel Thai – van EUR 250.- per maand geleefd en is ze nu met EUR 90.000.- in de pocket ergens iets heel anders begonnen. We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Even terugkomend op de maten van de Boeing 777: De cabine is het breedst op enige afstand boven de vloer. Je kunt dus niet de maximale breedte gebruiken om stoelen op te plaatsen, zodat er wat loze ruimte overblijft ter hoogte van het breedste punt. Ik schat dat maar even in op 8 cm links en 8 cm rechts, is samen 16 cm.
Verder heb je per rijtje stoelen altijd 1 armleuning meer nodig dan er stoelen zijn, bij 3 rijtjes van 3 krijg je dus 3 x naar schatting 5 cm per armleuning, is 15 cm.
Dan hebben we 16 + 15 is 31 cm opgelost en resteren er nog 5 cm, die ik voorlopig maar even afdoe als meetfouten en afrondingsverschillen. Anders blijven we bezig.

En wat hebben we gegeten? Woensdagavond heb ik een van de dames van de Wonderful 2 Bar wat laten halen bij McDonald’s. Dat was genoeg om er minstens nog 5 meisjes van mee te laten smikkelen en dat waren ze gisterenavond nog niet vergeten dus heb ik mij heerlijk laten verwennen met alle hapjes die er zoal verspreid over de avond door deze en gene werden aangereikt.

De drukte-index is 7.0, maar vreemd genoeg is dat het gemiddelde van 5.1 (woensdag) en 8.9 (donderdag). Zo’n groot verschil lijkt me een beetje stug, ik denk dat ze woensdag per ongeluk 1 bonnenboekje hebben overgeslagen en die later alsnog hebben gebruikt. We houden het in de gaten.

De ervaring heeft inmiddels geleerd dat het heel goed mogelijk is om aan de bar onder het genot van een nek- schouder- en rugmassage nog een beetje te Wordfeuden, alhoewel het enigszins ten koste van de concentratie gaat, zodat de resultaten niet altijd om over naar huis te emailen zijn, maar dat mag de pret niet drukken.

Mocht u nog geen plannen hebben voor het Paasweekeinde: Het is hier overdag tussen de 31 en 36 graden en ’s avonds en ’s nachts tussen de 26 en 31 graden, overwegend licht tot half bewolkt, met een klein briesje. En dat blijft nog wel even zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s