Songkran, pizza pizza, Yolanthe.

Dagelijks rond het middag uur beginnen nu de watergevechten. Het is het meest krankzinnige feest dat ik ken. Zou in Nederland volstrekt ondenkbaar zijn. Het heeft totaal geen zin om je ertegen te verzetten, dus if you can’t beat them, join them. In ons land zou dit op talloze vechtpartijen uitlopen maar hier draagt iedereen zijn lot met vreugde. Bij het nieuwjaar in Nederland hebben we natuurlijk vuurwerk, wat ook overlast veroorzaakt, maar dat is dan ook weer strikt aan allerlei regels gebonden. Je mag dan 1 dag vuurwerk afsteken, veelal tot 02.00 uur op 1 januari en that’s it.  En dan komt de eerlijkheid weer eens om de hoek kijken die mij gebiedt te zeggen dat het hier in Pattaya wel een beetje uit de hand aan het lopen is nu het geheel maar liefst 8 dagen in beslag neemt. Dat is wellich toch iets te veel van het goede.

Desondanks deed het zojuist weer pijn om voor dinsdagochtend een taxi naar het vliegveld te moeten reserveren. Het vliegtuig vertrekt om 12.20 uur dus ik had zo gedacht om rond 09.00 uur een taxi te nemen, maarde taxirittenreserveerman adviseerde mij dringend om in verband met de drukte rond Songkran een uurtje eerder te vertrekken, dus dat doe ik dan ook maar. Eigenwijs zijn kan ik altijd nog. De taximan heeft zijn verkooppuntje grondig gerenoveerd en het mag nu zelfs een naam hebben: Beautiful Taxi, zulks vanzelfsprekend met een knipoog naar de naastgelegen Wonderful Bar.

Gisterenavond kreeg ik plots trek in een pizza en zo spoedde ik mij naar de overkant alwaar een Pizza Pizza (by Yanee) is gevestigd.
De gemiddelde pizza komt daar op 250 Baht voor een slice, 500 voor een medium pizza en 2500 Baht voor een grote.  Zo’n slice is dan een stukje van een grote en een medium is wat wij een grote pizza noemen. De ‘grote’  heeft de onwaarschijnlijke diameter van 28 inch (70 centimeter) en is dan ook bedoeld om met het hele gezin van te eten.
Dat mag ook wel, want 2500 Baht (Euro 62.50 !!) voor een pizza is zeker in deze contreien natuurlijk een astronomisch bedrag. En daar komt dan nog 10% bedieningsgeld bij. Er zaten wel wat Thai te eten, maar vrijwel alleen als er ook een Farang aan dezelfde tafel zat, die natuurlijk voor de kosten opdraaide. Er worden keurige wijnen verkocht, vanaf zo’n Euro 25.- per fles. Ik hield het op een glas (goede, zij het iets te sterk gekoelde) huiswijn van 100 Baht (2.50).  Dat glas was dan wel weer van het formaat ‘pizza’, zodat dat eigenlijk 2 glazen waren. En als je het zo bekijkt, twee glazen wijn plus een halve pizza voor nog net geen 10 Euro, dan valt het wel weer mee. Mooie heel grote houtoven, heerlijke pizza, alles even proper en schoon. Als je nou toch in Pattaya bent en je wilt zo nodig Pizza eten, ga dan gerust hier naar toe. (Evenals Oishi gelegen op “Pattaya Avenue” ,  Second Road t/o soi 13/1.) Maar je moet natuurlijk niet hier naar toe komen om pizza’s te eten! 🙂

Toen ik vanmorgen wakker werd had mijn tilacje het kleine rommeltje wat we er vannacht nog van gemaakt hadden al geluidloos opgeruimd en nu ik ook uitgesnurkt was, kon de TV aan. Die stond nog op BVN en we vielen midden in het programma “Mijn vader is de beste”.
Twee vaders moesten om beurten, zonder hun handen te gebruiken, met hun mond zoveel mogelijk tomaten uit een aquarium vissen, dat verder gevuld was met palingen. Een en ander onder de bezielende leiding van ene Yolanthe C van K. Het was een afschuwelijke vertoning  en Neng keek er dan ook vol afgrijzen naar. “Is this Dutch Television?”, vroeg ze. Ik moest het wel toegeven en ik zag aan haar gezicht dat als haar engels het had toegelaten ze vast cynisch geinformeerd zou hebben of dit nu die zender was die een select aanbod uitzendt van Nederlandstalige programma’s van de zo gewaardeerde publieke omroep.  Wat een blamage.
Ik heb trouwens wel even op zitten letten en als je de tekst van Yolanthe volledig uitschrijft (afgezien van de vragen die ze opleest) dan blijkt dat haar woordenschat overeenkomt met die van iemand die de eerste vier afleveringen van Sesamstraat heeft gevolgd. Direct daarna is kennelijk haar carriere als presentatrice begonnen…
Neng begon maar eens te zappen en even later vlogen gelukkig de afgehakte hoofden en ledematen weer vertrouwd over het beeldscherm.

Het werd tijd voor ontbijt, ik heb mezelf bij de Sportsman getrakteerd op een mega omelet met zalm en spinazie, vergezeld van een gemengde salade met lemon dressing (275 Baht). Inmiddels bij de fotoshop opdracht gegeven om wat afdrukje te maken, en als ik zo uitgetypt ben zullen die wel zo’n beetje klaar zijn. Dan snel naar het hotel, even omkleden en voorzien van waterspuit maar weer de straat op.

Een gedachte over “Songkran, pizza pizza, Yolanthe.

  1. Hoi Frans,

    Terwijl bij je de aanslagen in nattigheid worden omgezet heb ik vanmorgen twee computervirussen overleefd. In dit geval kies ik zeker voor de natte calamiteiten van Pattaya. In mijn opvatting ga je al weer snel terug, maar je kan in iedergeval het kampioenschap van Ajax en de feesten op 30 april meemaken.
    Alvast een goede reis terug en welkom thuis.
    Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s