Pattaya – Baarn

Maandagavond was de laatste avond, er waren meerdere dames die aanboden om mij dinsdagochtend op tijd wakker te maken, en mijn keuze viel op het meisje waar ik al eerder over vertelde, met haar winkeltje in Surin. Eerst ben ik met haar nog op Italiaan gegaan, want dat vond ze ook wel eens lekker. Daarna rond 23.30 naar het hotel, want, om 06.30 opstaan. Zij heeft de rare gewoonte om er de voorkeur aan te geven om als we eindelijk gaan slapen dat niet in bed te doen, maar op de grond. Ze vraagt dan keurig of ik dat niet erg vind en ik zie geen reden om daar een probleem van te maken.
06.30 uit de veren, beetje inpakken, uitchecken, en naar de Taxiservice om te melden dat ik een probleem had, ik kon namelijk mijn reserverings- c.q. betalingsbewijs niet meer vinden. Maar ik had geen gelijk, het was helemaal geen probleem. Dan toch nog maar even naar de W2 bar om het ontbijt maar eens met een biertje te vieren. Afscheid genomen van het aanwezige personeel aldaar, mijn waterleidingspistool aan een van de dames cadeau gedaan, en om stipt 08.00 richting vliegveld vertrokken. Daar waren we al om 09.15, dus 3.05 uur voor vertrek. Het was inderdaad krankzinnig druk op Suvarnabhumi, maar toch was er bij de douane wederom GEEN RIJ, zulks, nogmaals, in tegenstelling tot vrijwel alle andere berichten van de laatste maanden op internet.
Met geen zin in verrassingen deed zich nog een herhaling van zetten voor, een Spaghetti Carbonara (want er is niets zo erg om hongerig in een vliegtuig te zitten), een plasje een sigaretje, en langzaam aan richting gate.
Ik had deze keer gekozen voor een plekje aan het raam, helemaal rechts achterin (58K in B777-300), aangezien we twaalf uur lang in daglicht zouden vliegen, en dan is het af en toe wel leuk om eens naar buiten te kunnen kijken. Heel veel leuke beelden heeft dat overigens niet opgeleverd, landen zoals Afghanistan, Turkmenistan, Oezbekistan en ga zo maar door bestaan vrijwel geheel uit troosteloze gortdroge totaal uitgestorven gebieden waar werkelijk helemaal niets is.
Het eten was teleurstellend. Als brunch vis met pasta (alternatief: kip met rijst..). De vis bestond uit witte droge dobbelsteenblokjes en smaakte precies zo als de pasta: Nergens naar. Een oneetbare rabarbersalade erbij en wat stukjes fruit waar je je tanden op kapot kon bijten.
Bij het diner was er niks te kiezen, dus ik maakte het hoopvol open: Pasta met? Ja, een beetje saus met wat fantasie. De pasta smaakte weer net als de vis. Een paar stukjes appel die echt nog niet rijp waren en een chocoladetaartje dat iets te hoog was voor het bakje waar het ingepropt was, zodat het in zijn geheel aan de deksel bleef hangen zodra je die van het bakje haalde. Zorgde hier en daar voor wat chaotische taferelen. Dikke onvoldoende deze keer voor de KLM.
Netjes om 10 minuten voor schematijd landden we om 18.45 waarna de captain ons welkom heette in Nederland. Tsja, dan begin ik alweer te sidderen in afwachting van wat voor narigheid er nu weer zal opdoemen, na drie weken probleemloosheid. Ik bewaar dat nog even tot morgen.

4 gedachten over “Pattaya – Baarn

  1. Hoi Frans,
    Weer genoten van het bijna dagelijkse schrijven van je. Ik mis het nu al weer
    Lekker even bijkomen in Baarn.
    Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s