Kutkat.

Het toeval wilde dat ik vanavond toen ik naar huis ging een dame van de dierenbescherming tegenkwam die zich had ontfermd over een aantal kittens. Zij waren een dagdeel uitbesteed geweest en kwamen nu weer terug bij de hoofdbeheerder, om de continuiteit van de intensive care zeker te stellen. Nederland is toch een prachtig land, waar dieren nog steeds de geneugten van de verzorgingsstaat kunnen proeven.

Op weg naar huis zag ik een vogeltje op straat liggen, waar geen beweging meer in zat. Kennelijk had zich een klein drama afgespeeld, getuige de sporen.

Het arme beestje ademde zo te zien in het geheel niet meer, dus ondanks het feit dat hij er nog redelijk ongehavend aan toe leek, moest gevreesd worden voor het ergste.

Het beestje maar voorzichtig opgepakt, maar het was totaal levenloos. Niet zo gek als u de volgende foto ziet, hij had een flinke jaap.

De boosdoener zat inmiddels achter voor mij ondoordringbare tralies rustig te wachten tot de kust weer vrij wat om het spel voort te zetten.

Een gedachte over “Kutkat.

  1. Hoi Frans,

    Als kattenkenner, maar ook als vogelliefhebber, vind ik de bewijslast (de kat hier als dader) mager. Kijk ik naar de verwondingen van het vogeltje dan wordt mijn mening gesterkt dat met dat beestje iets anders is gebeurd. Dat de kat achter een getralied hek zit te kijken naar een potentieel hapje, is vanuit haar natuur normaal.
    Ik neem dan ook aan dat de kat niet feitelijk op heterdaad is betrapt.
    By the way: is het bier daar heden nog zo goedkoop?
    Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s