ADAM zware bevalling.

image

ADAM (Adequate Dynamische Actieve informatie voor de Metropool Amsterdam) is een App van AmsterdamMobiel. AmsterdamMobiel is een onderdeel van PPA (Praktijkproef Amsterdam). De Praktijkproef maakt deel uit van het actieprogramma Beter Geïnformeerd op Weg. De consortia ARS T&TT(Traffic and Transport Technology)/TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) en ARCADIS/VID(Verkeers Informatie Dienst) leveren bijdragen aan PPA. Praktijkproef Amsterdam is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, de Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) en de Stadsregio Amsterdam. ADAM wordt aangevuld door Radioverkeersinformatie en het RDS-TMC (Radio Data Signal-Traffic Message Channel). Me dunkt een stevige bezetting. Ik wil er niet aan denken hoeveel mensen in de weer zijn om al deze instanties op weg te helpen. De gezamenlijke inspanningen culmineren wanhopig op de site met de naam http://www.spitsopadam.nl

Hier kunt u een App downloaden die u in de auto kunt gebruiken. Het unieke is dat u niet altijd de snelste of kortste route krijgt aangeboden, maar dat men u ook wel eens laat omrijden als dat solidair wordt geacht. Mede omdat er verder geen nieuws was heeft men het vandaag tot in het NOS Journaal gebracht.

Een nauwelijks informatief item, dat nog voor de uitzending al was achterhaald. De App werkt namelijk niet. Dit blijkt uit de reviews in de App-winkel op internet. Zonder uitzondering crasht de App bij iedereen vlak na het opstarten. Op de site en in het Journaal wordt hierover uiteraard niet gerept.

De gemiddelde waardering voor de App was aan het begin van de avond al extreem laag, 2.2/5 en is inmiddels gedaald naar 1.9/5.

De belangstelling is enorm, het verkeer rond Amsterdam stond vanavond volkomen vast.

Weet iemand toevallig hoeveel geld er in deze onzin is gestoken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s