Adam op sterven na dood.

Screenshot_2015-01-23-10-44-56~2
Met veel bombarie werd een paar dagen geleden ADAM gelanceerd, men bracht het tot in het StaatsJournaal van 8 uur. Inmiddels is het stil geworden.

ADAM (Adequate Dynamische Actieve informatie voor de Metropool Amsterdam) is een App van AmsterdamMobiel. AmsterdamMobiel is een onderdeel van PPA (Praktijkproef Amsterdam). De Praktijkproef maakt deel uit van het actieprogramma Beter Geïnformeerd op Weg. De consortia ARS T&TT (Traffic and Transport Technology)/TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) en ARCADIS/VID (De voormalige Heidemij en de Verkeers Informatie Dienst) leveren bijdragen aan PPA. Praktijkproef Amsterdam is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, de Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat (Ministerie van Infrastructuur en Milieu) en de Stadsregio Amsterdam. ADAM wordt aangevuld door Radioverkeersinformatie en het RDS-TMC (Radio Data Signal-Traffic Message Channel). Me dunkt een stevige bezetting. Ik wil er niet aan denken hoeveel mensen in de weer zijn om al deze instanties op weg te helpen en te houden, en wat die daar allemaal aan verdienen. De gezamenlijke inspanningen culmineren op de site met de naam http://www.spitsopadam.nl

U kunt de App downloaden om in de auto te gebruiken. Het unieke is dat u niet altijd de snelste of kortste route krijgt aangeboden, maar dat men u ook wel eens laat omrijden als dat solidair wordt geacht.

De hechte en intensieve samenwerking heeft tot een klein probleempje geleid. De App werkt niet. Dit blijkt uit de reviews in de App-winkel op internet. Vrijwel zonder uitzondering crasht de App bij iedereen vlak na het opstarten. Op de site is hierover natuurlijk niets te vinden; het promotieteam trekt dagelijks vrolijk Amsterdam in om het onding aan de man te brengen.

De gemiddelde waardering voor de App was op de avond van de introductie al extreem laag, 2.2/5 en is inmiddels gedaald naar 1.8/5. Het aantal downloads ligt tot nu toe rond de 1000, terwijl er 30.000 deelnemers nodig zijn om valide conclusies uit de proef te kunnen trekken. Drukken op de afspeelknop voor de video in de App-winkel leidt tot de mededeling dat de video ‘door de gebruiker is verwijderd’.

Boze tongen beweren dat een aantal onderzoeksbureau’s al handenwrijvend klaar zit om een geldverslindend rapport over dit zoveelste ICT-fiasco op te stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s