Wonderful 2 Bar Pattaya, authentic Isaan streetfood. Video.

De middag gaat over in de avond. Niemand weet precies wanneer. Soms geeft de zon de tijd aan, soms de schemering. Het gebeurt overal, ook in Pattaya. Zelfs in Soi 13 waar niemand zich iets van de tijd lijkt aan te trekken. Behalve dan de band van de Wonderful 2 Bar, die elke dag om klokslag 18 uur de eerste, maar toch bekende tonen speelt.

Rustige nummers, er is nog tijd genoeg. Het verbaast niemand, het verveelt ook niemand. Het is zo, het hoort zo, en het is goed zo.
Zes uur, etenstijd, zouden wij als Hollander geneigd zijn te zeggen, maar er is hier niemand die zich huiswaarts spoedt. Ten eerste is het hier altijd etenstijd als dat je uitkomt, en ten tweede eet je niet thuis.

Je hoeft ook niet naar een restaurant, er komen talloze mobiele eetstalletjes voorbij. Sommigen blijven uren op dezelfde plek staan, anderen leiden een meer nomadisch bestaan.

De tijd dat er alleen Thais eten verkocht werd is al lang voorbij. Men beproeft zijn geluk ook met original Hamburgers, clean Pies, döner Kebab, Nescafé, Duitse worsten en ga zo maar door.

In de sluimerende overgang tussen middag en avond, tussen licht en donker, tussen service girls en bargirls, tussen happy hour en gewone prijs, tussen trek en lust, zorgt één rijdend verkooppunt altijd weer voor een moment van opwinding.

Het is een eenvoudig karretje, handbediend, zonder bereidingsmogelijkheden. Eigenlijk is het een plank op wielen die als winkel dienst doet.
De etenswaren zijn al voor-bereid en netjes verpakt in plastic zakjes. Een selectie hieruit maken en je hebt je diner bij elkaar.
De opwinding wordt veroorzaakt doordat vrijwel het voltallig aanwezig personeel van de Wonderful 2 Bar zich geroepen voelt om uitgerekend hier iets te kopen. Waarom? Het is Isaan food en de meisjes komen uit de Isaan.

Ze vinden het best leuk om een keer een pizza of een Big Mac weg te werken, maar dit is als dagelijks brood toch onvervangbaar. De man blijft nooit langer dan vijf minuten staan. Hij heeft wel wat beters te doen.

Hond Bobby kent de man, gedoogt hem, en weet dat hij geen hondenvoer verkoopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s